Knaagdieren

Knaagdieren kunnen voor grote overlast zorgen bij mens en dier. De ziekten die overgedragen kunnen worden door knaagdieren zijn onder andere de ziekte van Weil, E. coli en TBC. Knaagdieren verspreiden ook mijten, vlooien en teken. Door de constant doorgroeiende tanden van knaagdieren is knaagschade aan uw product of eigendom ook een groot probleem wat door de meeste verzekeraars niet vergoed wordt.

Heeft u last van knaagdieren vul dan het contact formulier in of neem telefonisch contact op voor een passende oplossing.

De bruine rat (Rattus norvegicus)

Een zoogdier, behorende tot de orde van de knaagdieren. De soort is ook wel bekend onder de namen Noorse rat, rioolrat, waterrat, stadsrat, of kortweg rat met variëteiten laboratoriumrat en tamme rat. De bruine rat is een van de succesvolste zoogdieren ter wereld en komt tegenwoordig over bijna de gehele wereld voor tot in de binnenlanden van Afrika.

De zwarte rat (Rattus rattus)

Een knaagdier uit de familie Muridae. De zwarte rat is ook wel bekend onder de namen scheepsrat, huisrat, dakrat en pestrat. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Mus rattus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. In Nederland is de soort bijna volledig verdrongen door de bruine rat, hoewel er berichten zijn dat het dier in het zuiden weer meer voorkomt. De zwarte rat is de belangrijkste verspreider van de pest en kan ook bij de overdracht van andere ziekten op de mens een rol spelen.

De woelrat of waterrat (Arvicola amphibius)

Een knaagdier uit de familie Cricetidae. Hij leeft voornamelijk in de buurt van water, en is een goede zwemmer en duiker. In Frankrijk en het Iberisch Schiereiland leeft de verwante West-Europese woelrat (Arvicola sapidus). De bergwoelrat (Arvicola scherman) werd voorheen als een bijzondere, op het land levende vorm van de woelrat gezien, maar sinds 2005 als een aparte soort opgevat.

De huismuis (Mus musculus)

Een knaagdier uit de familie Muridae. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. De huismuis is een cultuurvolger, net als de zwarte en de bruine rat, die zich in de voetstappen van de mens over vrijwel de hele wereld heeft verspreid. Hierdoor zijn de huismuis en de bruine rat, na de mens, de zoogdieren met de grootste verspreiding ter wereld.

De bosmuis (Apodemus sylvaticus)

Een knaagdier uit de familie Muridae. Hij behoort tot het ondergeslacht Apodemus en is daarbinnen het nauwste verwant aan Chevriers bosmuis (Apodemus chevrieri). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Mus sylvaticus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.

De spitsmuis (Soricidae)

De spitsmuizen vormen een grote familie van zoogdieren uit de orde der insecteneters (Eulipotyphla). De familie omvat 376 verschillende soorten in 26 geslachten en is daarmee een van de grootste zoogdierfamilies. Spitsmuizen hebben een extreem hoge hartslag, van 600 tot 1200 slagen per minuut bij verhoogde intensiteit. Ze leven relatief kort, maximaal 2,5 jaar.

Please reload

Heeft u een opdracht, vraag of opmerking voor ons?

Neem dan gerust contact met ons op

E-mail: info@artavis.nl

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • whatsapp

Copyright © 2020

Artavis

Hoofdkantoor

Artavis B.V.

Bareveld 9

9363 VP  Marum

Netherlands

KvK: 54603242

BTW: NL851368013 B01

Tel: 0800-0425 (Gratis)

Mob. +31636089067

Kantoortijden:

Ma - Vrij 09:00 - 18:00

Nieuws

Blog

Nieuws

Video's

Innovatiecentrum

Bestrijden.nu-partner.png