Kruipende insecten

Kruipende insecten kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen. Niet alleen de ziektes die een kruipende insect met zich mee brengt zijn schadelijk voor u, maar denk bijvoorbeeld aan een houtworm die de houten constructie van een gebouw volledig onveilig kan maken met alle gevolgen van dien. Kruipende insecten zijn er in vele soorten en maten. Wij behandelen overlast van mieren tot aan bloedluizen. 

Heeft u last van kruipende insecten vul dan het contact formulier in of neem telefonisch contact op voor een passende oplossing.

De gewone houtwormkever (Anobium punctatum)

De schade die de gewone houtwormkever kan aanrichten is enorm, en hangt af van een aantal factoren. De kevers leven alleen in kurkdroog hout, en niet in hout van levende of dode bomen in de natuur, wat te vochtig is. De kever wordt hierom ook wel een drooghoutboorder genoemd. Een andere factor is de voortplanting; de vrouwtjes leggen 20 tot 40 eitjes, de larven graven onregelmatige, lange gangen en hebben twee tot drie jaar nodig om zich te ontwikkelen. Ook is de kever niet kieskeurig, veel soorten boktorren eten als larve loof- óf naaldhout, de gewone houtwormkever lust het allebei. De larve is wit, heeft een C-vormig gekromd lichaam en wordt ongeveer 6 millimeter lang voor de verpopping plaatsvindt. 

De kattenvlo (Ctenocephalides felis)

De kattenvlo is de meest voorkomende vlo in Nederland bij mensen en dieren. De vlo laat haar eieren (ca. 20 per dag, tot 600 gedurende haar leven) gewoon vallen, die dan meestal in de slaapplaats van de kat zullen terechtkomen. De larven, die eruitzien als kleine borstelige maden, maken drie vervellingen door en voeden zich met dierlijk afval en met de ontlasting van hun ouders. Na de verpopping komen ze uit en gaan liggen wachten tot er een gastheer langskomt, die ze aan trillingen en diens lichaamswarmte kunnen waarnemen. Met een sprong (tot enige decimeters) kunnen ze deze vervolgens bereiken. Een vlo kan 3 week tot wel 8 maanden wachten op een gastheer.

De bedwants (Cimex lectularius)

De bedwants is een klein insect en wordt 5 tot 6 mm lang. De kleur is roodbruin tot bruin; net vervelde exemplaren zijn lichter, maar kleuren bij. De bedwants leeft van bloed van onder andere de mens en dankt de naam aan de plek in huis waar zich doorgaans de meeste bedwantsen bevinden, namelijk in en rond het bed. Een volwassen bedwants kan maanden zonder voedsel.

De Duitse kakkerlak (Blattella germanica)

De Duitse kakkerlak is al ruim 150 jaar in Nederland te vinden en wordt als ingeburgerd beschouwd. Deze niet-vliegende soort is vooral binnenshuis te vinden en bij geschikte, droge weersomstandigheden ook in de natuur. Door de enorme hoeveelheden ei pakketjes die deze soort kakkerlak legt is dit een van de bekendste plaaginsecten.

Het papiervisje (Ctenolepisma longicaudata)

De insecten leven in het donker tussen papier en in boeken en bijvoorbeeld ook postzegelalbums. Als de plek waar ze zich verbergen belicht wordt gaan de insecten snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen; dat is meestal op de rug van een boek of in de vouw tussen de bladzijden.

De insecten komen vaak het huis binnen door mee te liften met oude boeken en kranten, oud papier en oude kleding.

Sterke papiervisjes kunnen het 300 dagen zonder voedsel uithouden.

Het zilvervisje (Lepisma saccharina)

Zilvervisjes zijn voornamelijk 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt gaan zilvervisjes snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. Zilvervisjes leven het liefst in vochtige (75 tot 95 procent luchtvochtigheid) koele plaatsen, zoals de kelder, toilet, badkamer en de keuken. In nieuwbouwwoningen bevinden zich vaak veel zilvervisjes vanwege de nog vochtige muren en het gebruikte hout. Zilvervisjes komen vaak het huis binnen door mee te liften met voedsel, verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier en oude kleding.

De mier

De meeste soorten mieren zijn zwart of bruin, maar ook gele, rode, groene, zilvergrijze en goudkleurige soorten komen voor. Mieren behoren tot de groep wespachtigen maar hebben geen vleugels. Verder lijkt hun bouw op die van de wesp en hun manier van leven ook. 

Please reload

Heeft u een opdracht, vraag of opmerking voor ons?

Neem dan gerust contact met ons op

E-mail: info@artavis.nl

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • whatsapp

Copyright © 2020

Artavis

Hoofdkantoor

Artavis B.V.

Bareveld 9

9363 VP  Marum

Netherlands

KvK: 54603242

BTW: NL851368013 B01

Tel: 0800-0425 (Gratis)

Mob. +31636089067

Kantoortijden:

Ma - Vrij 09:00 - 18:00

Nieuws

Blog

Nieuws

Video's

Innovatiecentrum

Bestrijden.nu-partner.png