Overige plaagdieren

Konijnen zijn echte familie dieren en leven gezamenlijk in holen. Konijnen zien er aandoenlijk uit maar kunnen helaas ook veel overlast veroorzaken zoals schade aan dijken, slootwanden en gewassen. Maar ook aangelegde siertuinen, sport- en evenement terreinen kunnen worden vernield door gaten en verzakkingen van gangenstelsels waardoor men het risico loopt op (sport)blessures. De steenmarter komt steeds meer voor in stedelijk gebied en de meldingen over schade aan auto's, daken en stankoverlast groeit daardoor ook met de dag. De steenmarters is een beschermde diersoort en vraagt om professionele verjaag- en weringsmethoden. Mollen kunnen al gauw 4 tot maximaal 15 meter per uur aan gangenstelsels aanleggen in uw gazon en schade aanrichten aan planten. Ook voor plaagdieren die niet op een van de lijsten staan kunnen wij vaak wat voor u betekenen. 

Heeft u overlast vul dan het contact formulier in of neem telefonisch contact op voor een passende oplossing.

Het konijn (Oryctolagus cuniculus)

Het konijn is een zoogdier uit de familie hazen en konijnen. Door holen te graven kunnen ze voor ernstige schade zorgen in bijvoorbeeld dijken, slootwanden akkers, enzovoorts. Hun voedsel bestaat uit grassen, kruiden, loten, knollen, bast en akkergewassen als graan en kool.

De steenmarter (Martes foina)

Steenmarters komen steeds meer voor in ons land. De steenmarter leeft vaak solitair maar in dorpen en steden kunnen ze een groep vormen van wel 5 steenmarters. Ze knagen aan kabels, isolatie materiaal en eten de vogels in uw volière, de jonge eendjes in de vijver en de kippen op uw erf op. Hun prooi nemen ze mee naar hun nest en eten die daar op. Verder maakt een steenmarter veel lawaai en zorgt hij voor stankoverlast doordat hij altijd op de zelfde plek urineert en ontlast.

De mol (Talpa europaea)

Een mol zult u niet gauw zien. Mollen leven voornamelijk ondergronds en komen incidenteel boven de grond om een nieuw territorium te zoeken. Mollen graven al gauw 4 tot maximaal 15 meter per uur en kunnen daarmee behoorlijke schade aanrichten aan uw gazon en planten. Mollen leven voornamelijk van ondergrondse dieren maar een naaktslak of kikker lust hij ook wel.

Please reload

Heeft u een opdracht, vraag of opmerking voor ons?

Neem dan gerust contact met ons op

E-mail: info@artavis.nl

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • whatsapp

Copyright © 2020

Artavis

Hoofdkantoor

Artavis B.V.

Bareveld 9

9363 VP  Marum

Netherlands

KvK: 54603242

BTW: NL851368013 B01

Tel: 0800-0425 (Gratis)

Mob. +31636089067

Kantoortijden:

Ma - Vrij 09:00 - 18:00

Nieuws

Blog

Nieuws

Video's

Innovatiecentrum

Bestrijden.nu-partner.png