6 Effectieve tips tegen wespen

Het weren van wespen gaat met onze 6 effectieve tips tegen wespen zeker lukken. Waar wespen voor overlast gaan zorgen is elk jaar opnieuw een verrassing. Met ons handboek bent u verzekerd van een rustige periode. Voorkomen is beter dan genezen. In onze ogen: weren is beter (en goedkoper) dan bestrijden.


Tip 1. Op onderzoek uit


Kijk of de volgende plekken rondom uw woning of gebouw toegankelijk zijn voor wespen:

  • Achter/onder dakpannen

  • Achter/onder dakranden

  • In en rondom afvoerkanalen

  • In of onder een heg

  • Kieren rondom een kozijn

  • Open stootvoegen (spouwmuur)

  • Vogelhuisjes

Plekken waar het weinig waait, regent en waar weinig kans is op binnendringers krijgen van een wespenkoningin de voorkeur. Heeft u zwakke plekken gevonden? Vaak kunt u voor de prijs van 1 á 2 wespenbestrijdingen het risico op een wespennest voor tientallen jaren wegnemen.


Tip 2. Vermijd lokstoffen


Wespenvallen (waarbij ontsnappen mogelijk is), klimop, containers en voedsel zorgen onder andere voor meer wespenoverlast. Wanneer een wesp eenmaal zo’n plek gevonden heeft zal het niet lang duren voordat er meer wespen op afkomen. Een effectieve wespenval om bij zulke plaatsen neer te zetten is de Waspbane. Bekijk in dit filmpje de unieke werking van de Waspbane.


Tip 3. Zelf wespen bestrijden


Door regelmatig (en vroeg in het wespenseizoen) rondom uw woning of pand naar activiteit van wespen te kijken kunt u een beginnend wespennest vroegtijdig spotten en bestrijden. Een bevriezing spray zoals de Knock Off Freeze It werkt hier perfect bij. Zorg er ten alle tijden voor dat dit veilig gebeurt.


Tip 4. Nep wespennest ophangen


Wespen zijn zeer territoriaal waardoor het ophangen van een nep wespennest vroeg in het seizoen ervoor kan zorgen dat een koningin haar nest elders maakt. Ook als u bijvoorbeeld op het terras midden in het seizoen een nep wespennest ophangt kan dit een afwerende werking hebben.


Tip 5. Franse veldwesp weren

Gewone wesp Franse veldwesp


De Franse veldwesp is een koloniebroeder (maakt meerdere nesten vlakbij elkaar) en komt steeds meer voor. Ze nestelen graag onder dakpannen wat het weren moeilijk maakt. Bij geringe overlast is een Franse veldwesp populatie prima in toom te houden met de Waspbane. Bekijk in dit filmpje de unieke werking van de Waspbane.


Tip 6. Bedrijf inhuren om wespen te bestrijden


Zodra nesten groter zijn kunt u voor het bestrijden van het wespennest beter een ongediertebestrijder inschakelen. Hiermee voorkomt u gevaarlijke situaties en bovendien ontvangt u bij ons garantie op een wespenbestrijding.


#wespen #wespenwering #wespenbestrijding

230 keer bekeken