Roofvogels

Roofvogels van ARTAVIS

Vogeloverlast

Vogels kunnen voor veel overlast zorgen. Hun uitwerpselen bevatten bacteriën en ziekteverwekkers en kunnen daardoor schadelijk zijn voor de gezondheid van u en uw medewerkers maar ook voor uw producten met alle gevolgen van dien. Ze verslepen afval en vervuilen gebouwen waardoor u met hoge schoonmaakkosten komt te zitten. Door de inzet van onze getrainde jachtvogels wordt de overlast tot een minimum beperkt. Akoestische weringsmiddelen kunnen ter ondersteuning worden toegepast en eventuele ontheffingen kunnen door ons worden aangevraagd.

 

Totaaloplossing

Niet alleen voor vogeloverlast zijn wij graag uw partner. ARTAVIS biedt haar klanten ook een totaaloplossing op het gebied van vogeloverlast in combinatie met een plaagdierbeheersingsplan. Naast de vereiste vergunningen en valkeniersakten zijn onze servicemedewerkers gecertificeerd bestrijdingstechnicus via het CPMV en hebben oog voor vele facetten die uw bedrijf verder helpen.

Al onze bevindingen en adviezen zijn na elk bezoek online te volgen via ARTAVIS klant login

ARTAVIS bedrijfspresentatie

Het werken met roofvogels vergt jarenlange ervaring en toewijding. Onze vogels worden dagelijks getraind en goed verzorgd en het welzijn van onze vogels staat altijd voorop. Het impulsief aanschaffen van een roofvogel is voor ons "not done". Om die reden hebben wij er bewust voor gekozen om naast ons dagelijks werk u kennis te laten maken met de wereld van de roofvogels door middel van een ARTAVIS bedrijfspresentatie op ons bedrijfsterrein. Het doel is om u kennis te laten maken met de wereld van de roofvogels en wij de boodschap kunnen meegeven dat het houden van dergelijke vogels deskundigheid vereist en nooit een bevlieging mag zijn. 

 

Na een stukje  geschiedenis vooraf komen een aantal interessante onderwerpen aan bod zoals de loer (spreekwoord: iemand een loer draaien), de handschoen, de huif en de valkeniersknoop (met 1 hand een knoop maken) . Maar ook de verzorging en training komt aan bod. Ook is het mogelijk zelf een roofvogel op de handschoen te dragen.  

Als de weersomstandigheden het toelaat wordt er gevlogen met onze valken, buizerds en de grootste uil de Oehoe.

Wilt u dit een keer meemaken of heeft u liever een presentatie op locatie neemt u dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden via  0800 -0425 of per mail via ons contactformulier

Het werken met roofvogels is uniek. Onze roofvogels worden ingezet voor het verjagen en vogelvrij houden van overlast door vogels op allerlei soorten bedrijfslocaties. Door slim gebruik te maken van hun natuurlijke vijand wordt er op een ecologische- en milieuvriendelijke manier vogeloverlast aangepakt door oa. meeuwen, (stads)duiven en kraaien.